Туск заявив, що Польща хоче повернутися до умов торгівлі, які діяли до...

19:00 07.03.2024

Польща пропонує ЄС скасувати всі торгові пільги, які Україна отримала після початку повномасштабної війни.

Як повідомляе видання «Флот 2017» про це польський прем’єр-міністр Дональд Туск заявив на другий день роботи конгресу Європейської народної партії в Бухаресті, пише WProst. 

Туск наголосив, що Польща також веде переговори в Брюсселі щодо можливих змін “Зеленої угоди”. 

– Ми намагаємося отримати рішення, які також дозволять польським фермерам зітхнути з полегшенням, коли йдеться про найсерйозніші питання, пов’язані із Green Deal. Я в постійному контакті з Брюсселем. Я б хотів, щоб ніхто не псував це питання. Ми близькі до фінішу, – зазначив польський прем’єр.

Він анонсував “серйозні новини” для фермерів уже в суботу, 9 березня. І додав, що планує візит в Бухарест, під час якого планує розмову з керівниками європейських інституцій, прем’єр-міністрами та президентами.

– Хочу поговорити, що потрібні зміни, які захистять європейський ринок і польських виробників. Під змінами ми маємо на увазі більш-менш повернення до правил, які діяли в торгівлі з Україною та іншими країнами до початку війни. Ми дуже хочемо допомогти Україні, але маємо захистити європейський аграрний ринок, польських виробників і базові інтереси фермерів, додав він, – пояснив він.

Туск також відмітив, що на протестах фермерів “були люди, які з політичних мотивів вчиняли насильство проти силовиків”. За його словами, це “досить типовий, неприємний і драматичний перебіг подій, але типовий перебіг протесту”.

Ще на цю тему