Санкції працюють: Туреччина не прийматиме російську нафту - що відомо

08:40 07.03.2024

У Туреччині компанія Global Terminal Services (GTS), яка управляє нафтовим терміналом “Дортіол”, зупинила прийняття російської нафти, щоб не потрапити під санкційні обмеження з боку США.

Про це повідомляє видання «Флот 2017» з посиланням на Reuters.

“GTS вирішила припинити всі можливі зв’язки з російською нафтою і відповідно заявила своїм клієнтам наприкінці лютого 2024 року, що навіть якщо не буде порушень будь-яких законів, правил чи санкцій, вона не прийматиме ні продукцію російського походження, ні будь-яку продукцію, завантажену з росії, як додатковий захід до чинних санкційних правил”, – повідомили в Global Terminal Services.

В компанії зауважили, що всі попередні операції повністю відповідали санкціям, включаючи цінову межу країн “Великої сімки”.

“Новий підхід GTS є додатковим заходом щодо усунення наслідків діяльності, який знаходиться за межами її досяжності та контролю, незважаючи на зусилля щодо дотримання всіх застосовних санкцій”, – пояснили в GTS.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Мінфін США розпочало найбільше розслідування щодо експорту російської нафти в обхід санкцій, а Туреччина максимально нарощує імпорт.

Ще на цю тему