Держдеп США прокоментував ситуацію в Придністров’ї

12:00 29.02.2024

У Держдепартаменті США відреагували на звернення невизнаної "Придністровської Молдавської Республіки" по допомогу до Росії.

З відповідним коментарем виступив речник Державного департаменту США Метью Міллер, повідомляє Укрінформ.

"З урахуванням дедалі більш агресивної та дестабілізуючої ролі Росії в Європі, ми дуже уважно стежимо за діями РФ, а також Придністров’я", - сказав речник Держдепу США.

Так він прокоментував позицію Вашингтона щодо останніх закликів невизнаної Придністровської Молдавської Республіки до Росії про "захист".

Міллер наголосив, що Сполучені Штати "твердо підтримують Молдову, суверенітет і територіальну цілісність у межах її міжнародно визнаних кордонів".

Як повідомлялося, 28 лютого невизнана "Придністровська Молдавська Республіка" звернулася по допомогу до Росії. Пізніше в уряді Молдови висловили перконання в тому, що рішення так званого "з’їзду депутатів" невизнаного Придністров’я просити допомогу в Росії не створить загрози ескалації та дестабілізації. МЗС України також прокоментувало ситуацію у придністровському регіоні Молдови. Зазначвши, що Росія не може виступати у ролі миротворця.
 

Ще на цю тему