МЗС Молдови вважає, що перемога України допоможе з урегулюванням Придністровського конфлікту

17:30 21.01.2023

Перемога України у війні проти Росії дозволить Молдові добитися виведення російських військ, незаконно розміщених у Придністровському регіоні.

Як передає Європейська павда, про це заявив міністр закордонних справ і європейської інтеграції Ніку Попеску в інтерв'ю Vocea Basarabiei.

Міністр підкреслив, що влада Молдови хоче і очікує поразки Російської Федерації у цій війні.

"У врегулюванні цього конфлікту є багато елементів, акторів, країн, інституцій, які мають значення. На нинішньому етапі ми всі очікуємо і хочемо, щоб Україна виграла цю війну, звільнила власну територію, щоб ми могли продовжити роботу з мирної реінтеграції країни і роботу з виведення російських військ, незаконно розміщених на нашій території, мирним шляхом - ось чого ми всі хочемо", - сказав міністр.

Водночас Попеску наголосив, що війна змінила параметри функціонування Молдови абсолютно в усіх сферах.

"Ця війна змінила контекст для всіх, для всіх держав Європи, для десятків держав по всьому світу, для продовольчої безпеки в десятках держав на Близькому Сході і в Африці, очевидно, що ця війна змінила параметри функціонування Республіки Молдова в абсолютно всіх сферах, включно з придністровським врегулюванням, але, як я вже сказав, ми всі чекаємо перемоги України, яка дозволить нам у цьому новому контексті продовжити нашу роботу з мирного врегулювання придністровського конфлікту", - підкреслив Попеску.
 

Ще на цю тему