Агресивні амбіції РФ загрожують нацбезпеці Болгарії - прем’єр Денков

19:00 26.02.2024

Агресивні амбіції Росії становлять безпосередню загрозу національній безпеці Болгарії, тому болгарський уряд і більшість у парламенті працюють над забезпеченням політичної, дипломатичної, військової та матеріальної підтримки України.

Про це заявив премʼєр-міністра Болгарії Ніколай Денков на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава болгарського уряду зазначив, що триваюча вже два роки повномасштабна агресія Росії проти України – це війна проти Європи і всього демократичного світу.


«Уже зрозуміло, що мета Путіна – не лише Україна, вона значно ширша. Російської агресивні амбіції – це безпосередня загроза національній безпеці Болгарії. Тому підтримувати Україну – це значить захищати і нас самих», - сказав Денков.

Він підкреслив, що Болгарія однозначно стоїть на боці України у цій несправедливій брутальній війні.

«Мета російської агресії – або підкорити, або знищити вільну країну в серці Європи. Героїчний український народ бореться як за свою свободу, так і за мир у Європі та захист добробуту, до якого люди звикли за роки. Тому болгарський уряд і більшість у парламенті працюють, щоб забезпечити політичну, дипломатичну, військову, матеріальну підтримку України», - зазначив прем’єр-міністр Болгарії.

Денков зазначив, що Болгарія підтримує Формулу миру Президента Зеленського задля досягнення справедливого миру на принципах ООН.


Він також наголосив, що після завершення війни одного дня має відбутися Трибунал над агресором для відновлення справедливості.

«Я закликаю міжнародну спільноту, щоб цей день настав якомога швидше», - акцентував Денков.

Ще на цю тему