У Молдові не мають інформації про дестабілізацію в Придністров'ї найближчим часом

15:40 26.02.2024

Голова парламентської комісії з безпеки Ліліан Карп заявив, що правоохоронні органи Молдови пильно стежать за всім, що відбувається в Придністров'ї та Гагаузії через спроби Москви дестабілізувати ситуацію в країні. 

Про це Карп заявив в ефірі передачі TVR Moldova, його цитує Newsmaker, пише "Європейська правда".

"Ми уважно стежимо за тим, що відбувається в Тирасполі. На цей момент немає будь-якої інформації про те, що буде спроба дестабілізації на Лівобережжі. Лідери Тирасполя усвідомлюють той факт, що їхні дії можуть мати наслідки", – сказав Карп. 

Як він додав, точно ясно одне: Москва намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові. 

"Для цього вона задіє свої "консерви". Але, безсумнівно, правоохоронні органи пильно стежать за всім, що відбувається на Лівобережжі і в Гагаузії. За всіма зробленими там заявами і спробами якихось дій", – сказав Карп.

Він зазначив також, що влада Молдови стежить і за "деякими політиками в Кишиневі, які працюють у парламенті, які намагаються вжити заходів, що збігаються із заявами Москви".

"Ми бачили, що деякі депутати парламенту побували в Москві – Батринча та інші, був у Москві й Ігор Додон, зустрічався з патріархом Кирилом. Зрозуміло, що вони їздили туди, щоб отримати вказівки, хто і яку роль буде грати. Тому ми стежимо, що вони роблять, які повідомлення надсилають у суспільному просторі і намагаємося зрозуміти їхні подальші дії", – сказав Карп.

Ще на цю тему