Росія в осяжному майбутньому залишиться найбільшою загрозою для Європи – Пісторіус

08:20 23.02.2024

Німеччина поділяє відповідальність за те, щоби президент РФ Володимир Путін не досяг цілей у своїй імперській війні проти України, адже від її результату залежатиме життя наступних поколінь європейців.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус з трибуни Бундестагу 22 лютого під час обговорення подання трьох партій урядової коаліції з нагоди другої річниці повномасштабної війни Росії проти України, повідомляє Укрінформ.

Пісторіус навів слова українських солдатів, з якими спілкувався, про те, що вони воюють за те, щоб їх діти не змушені були потім продовжувати цю війну.

«Для України в цій війні про все… Йдеться про свободу та безпеку понад 40 млн українців, про суверенітет держави», - констатував міністр і нагадав, що російські солдати вчиняють насильство в Україні вже 10 років. Війна точиться лише тому, що так захотів один «імперець у Москві», наголосив він.

«Путінська Росія залишатиметься в осяжному майбутньому найбільшою безпековою загрозою для Європи», - підкреслив Пісторіус.

Він переконаний, що у планах Путіна не лише стерти Україну з мапи Європи, він націлений на всі демократичні суспільства. У Німеччині, інших країнах Заходу Росія намагається своєю пропагандою, кібератаками і кампаніями з дезінформації дестабілізувати демократичні суспільства, зауважив міністр.

«Для Путіна йдеться більше, ніж лише про Україну. Він боїться не загрози з боку НАТО або боєздатності України, він боїться того, що вільний демократичний світ загрожуватиме його владі», - сказав Пісторіус.

Те, як вільний світ відповість на цю війну, буде впливати на наступні покоління, в тому числі в Німеччині, тому треба зробити все, щоби протистояти цій загрозі, заявив Пісторіус. Міністр зауважив, що Німеччина передає Україні велику кількість озброєнь, але за два останніх роки зробила також для власної безпеки більше, ніж за попередні 50.

«Йдеться не лише про підтримку України, але й про нашу безпеку. Це коштує грошей», - констатував глава Міноборони.

Як повідомлялося, водночас у Бундестазі 22 лютого знову не підтримали пропозицію опозиції надати Україні ракети Taurus.

Під час голосування на гостьовій трибуні були присутні генеральний прокурор України Андрій Костін, посол України в ФРН Олексій Макеєв, народні депутати.
 

Ще на цю тему