Єврокомісія підписала угоду про боротьбу з забрудненням у морі

10:00 21.02.2024

Європейська Комісія прийняла документ про протидію екологічному забрудненню з суден.

Єврокомісія підписала угоду про запровадження покарання за забруднення з суден, пише USM.

Згодом директиву узгодять з Міжнародною конвенцією з запобігання забрудненню з суден. Також сферу дії директиви розширять на більше типів забруднюючих речовин, що скидаються в море, таких як стічні води та сміття.

Нові правила підвищать прозорість, зробивши доступною надання інформації про забруднення європейських морів онлайн. Крім того, в інтернеті буде доступна інформація про те, як прибережна влада перевірила потенційний розлив після попередження за допомогою супутникового спостереження. 

Поправка уточнює застосування адміністративних санкцій, аби зробити їх більш ефективними. Наприклад, при накладанні штрафів держави ЄС мають враховувати обсяг незаконного викиду, його вплив на навколишнє середовище та фінансову спроможність відповідальної особи. 

Органи влади держав-членів ЄС матимуть потужніші інструменти та платформи для обміну інформацією та досвідом. Зокрема, вдосконалять супутникове спостереження за забрудненням із суден (CleanSeaNet – база даних спостереження та обміну інформацією EMSA).

Згодом нові правила опублікують в Офіційному журналі Європейського Союзу. Тоді країни-члени матимуть 30 місяців, аби перенести директиву до національного законодавства.
 

Ще на цю тему