Турецькі компанії перестали платити за російську нафту

17:00 20.02.2024

Через санкції з боку США турецькі компанії почали припиняти сплачувати кошти за російську нафту.

Погроза США застосувати санкції до фінансових компаній, що ведуть бізнес із росією, призвела до «охолодження» турецько-російської торгівлі.

Як повідомляє видання «USM» з посиланням на Reuters.

Це ускладнило деякі платежі Туреччини за російську сиру нафту, а також платежі росії за більш широкий спектр турецького експорту.

За словами нафтотрейдерів, проблеми з оплатою, подібні до тих, з якими зараз зіткнулася Туреччина, вже перервали постачання російської нафти до Індії та ускладнили постачання до ОАЕ і Китаю.

Росія є найбільшим експортером сирої нафти та дизельного палива до Туреччини, яка є бідною на енергію країною НАТО. Країна-агресор поставила до Туреччини 8,9 млн тонн сирої нафти та 9,4 млн тонн дизельного палива у січні-листопаді 2023 року. Проблеми з оплатою пов’язані з тим, що турецькі банки перевіряють бізнес і посилюють дотримання вимог щодо російських клієнтів. 

Джерело в російській нафтовій компанії повідомило Reuters, що російські експортери нафти не отримували платежів від Туреччини протягом двох-трьох тижнів. Цю інформацію підтвердило джерело в Туреччині.

Ще на цю тему