Південна Корея приєдналась до міжнародної платформи донорів для України

11:40 15.02.2024

Південна Корея приєдналася до міжнародної Багатосторонньої координаційної платформи донорів, яка забезпечує підтримку нагальних потреб України та її майбутнього економічного відновлення й відбудови.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на офіс президента країни повідомляє Yonhap.

Південна Корея долучилась до роботи Платформи під час засідання її керівного комітету в середу разом із Нідерландами, Норвегією та Швецією.

«Приєднавшись до Платформи, ми не тільки будемо тісно співпрацювати з ключовими країнами міжнародного співтовариства, включаючи G7, але й продовжуватимемо докладати зусиль, щоб наш досвід подолання ран війни та захисту ліберальної демократії і ринкової економіки міг сприяти мирній та демократичній відбудові й відновленню України», – йдеться в повідомленні президентського офісу.

В Сеулі очікують, що безпосередня участь у консультаціях між ключовими країнами-донорами дозволить швидше отримувати детальну інформацію про розвиток і тенденції процесів реконструкції та відновлення України й сприятиме розширенню можливостей участі в них корейського бізнесу.

Багатосторонню координаційну платформу донорів для України, очолювану країнами «Великої сімки» (G7) та за участю Європейської Комісії, України, міжнародних фінансових установ та інших країн-донорів було створено в січні минулого року.

Її учасниками є демократичні країни-партнери України, які пожертвували або виділили для її відновлення не менше $1 мільярда.

Південна Корея цього року надасть Україні допомогу на $300 мільйонів і в наступні роки планує передати ще на $2 мільярди.
 

Ще на цю тему