Росія призупинить участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ

08:20 14.02.2024

Голова Державної думи РФ В'ячеслав Володін у ході пленарного засідання заявив, що до 21 лютого Держдума та Рада Федерації синхронно ухвалять рішення про зупинення членства Росії у Парламентській асамблеї ОБСЄ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Insider.

«Найгірше у цій ситуації, що ми ще гроші платимо, причому одні з найбільших платників, тому треба виходити, припиняти перераховувати кошти», - заявив Володін.

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, за інформацією АЗЕРТАДЖ, уточнив, що РФ припинить участь у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі, проте не виходить із самої ОБСЄ.

Парламентська асамблея – міжпарламентський орган, який об'єднує 57 держав – членів Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Він був створений у 1991 році для контролю за виконанням цілей ОБСЄ, розробки та реалізації механізмів щодо запобігання та вирішення конфліктів та сприяння зміцненню та консолідації демократичних інститутів у державах — учасницях ОБСЄ. У тому числі з 1993 року Асамблея здійснює спостереження за виборами у понад 30 країнах Європи, Північної Америки, Африки та Центральної Азії. Влітку 2023 року Асамблея створила парламентську групу підтримки України.

 

Ще на цю тему