РФ створює ризики для судноплавства у Фінській затоці

10:20 07.02.2024

Росіяни глушать сигнали GPS у Балтійському морі, створюючи небезпеки для цивільного судноплавства.

Заглушення сигналу GPS Росією в регіоні Балтійського моря становить загрозу як для авіації, так і для судноплавства. Про це повідомило естонське телебачення ERR із посиланням на військових чиновників.
Перешкоди сигналу GPS знижують точність позиціонування, а інтенсивні перешкоди можуть призвести до повної втрати приймачами інформації про місцезнаходження суден, пише usm.media.

У Силах територіальної оборони Естонії вважають, що Росія не має достатнього протиповітряного захисту, і «просто вирішила знайти альтернативні дії, щоб заспокоїти свій народ».

«Немає сенсу створювати цей додатковий ризик, тому що придушення сигналу GPS жодним чином не впливає на технологію безпілотників. Таким чином, РФ, ймовірно, намагається показати, що хоч щось робить для захисту своїх ключових активів», — наголосили у відомстві, нагадуючи про нещодавні атаки безпілотників на інфраструктуру в Росії.

У січні експерти, повідомили, що масові збої в роботі сигналу GPS надходять від системи, розташованої в Калініграді (тимчасово окупований Кьоніґсберґ). Їхній пік припав на Різдво.
 

Ще на цю тему