Румунія замовила у PESA ще 62 регіональні електропоїзди

15:00 01.02.2024

У Бухаресті 30 січня 2024 році Управління з реформування залізниць Румунії (ARF) та польська компанія PESA Bydgoszcz підписали контракт вартістю 610 млн євро на постачання та технічне обслуговування протягом 15 років 62 регіональних електропоїздів, які будуть перевозити пасажирів 10 лініями в регіонах міст Бухарест, Яси та Клуж.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Фінансування закупівлі здійснюється із Європейського фонду модернізації та держбюджету Румунії.

Відповідно до замовлення будуть виготовлені тривагонні поїзди з 224 місцями для сидіння, адаптовані для пасажирів з обмеженою мобільністю та обладнані європейською системою управління рухом ETCS рівня 2 та національною системою безпеки PZB 90.

Поїзди розраховані на рух зі швидкістю до 160 км/год та живлення від мережі змінного струму 25 кВ. Постачання намічено виконати протягом 3 років, а перший поїзд відправлять замовнику в 2026 році.

За підсумками тендеру у грудні 2023 року PESA та ARF підписали контракт на постачання та подальше технічне обслуговування протягом 15 років 20 електропоїздів (з опціоном ще на 9 одиниць) для пасажирських сполучень середньої та великої дальності.

З метою виконання зобов'язань за обома контрактами PESA створить місцевий сервісний центр, відповідний договір підписаний з румунським державним оператором пасажирських перевезень CFR Călători.

Раніше Управління з реформування залізниць Румунії (ARF) уклало контракт на суму 150 млн євро з компанією Alstom на постачання 16 електровозів Traxx 3 MS та технічне обслуговування цих локомотивів протягом 20 років.
 

Ще на цю тему