Болгарія продовжила тимчасовий захист для біженців з України

11:00 01.02.2024

У Болгарії вирішили продовжити дію тимчасового захисту для українців, які через війну, розв'язану Росією, були змушені покинути свої домівки та виїхати за кородон. 

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Посольства України в Болгарії, пише ZN.UA.

Рада Міністрів Республіки Болгарія опублікувала рішення №54, яким термін наданого тимчасового захисту в Болгарії продовжено до 4 березня 2025 року.

У Посольстві України в Болгарії зазначили, що рішення має важливі доповнення, які стосується осіб без громадянства та громадян інших держав, які легально проживали в Україні до 24 лютого 2022 року та мають дійсну посвідку на проживання на території нашої країни.

Якщо такі особи не можуть повернутися до країни чи регіону походження в безпечних умовах, вони також мають право отримати тимчасовий захист шляхом реєстрації в тому самому порядку, який передбачений для громадян України та членів їхніх сімей.

«Державне агентство у справах біженців повідомить дату початку та місця, де можна зробити перереєстрацію продовження терміну дії карток тимчасового захисту українців, які вже користуються цим статусом у Болгарії», – йдеться у повідомленні.
 

Ще на цю тему