Німеччина надала обладнання для посилення захисту українських АЕС на €14,6 мільйона

19:20 30.01.2024

Німеччина вже передала обладнання для модернізації систем фізичного захисту двох українських атомних електростанцій на загальну суму 14,6 млн євро.

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" за підсумками зустрічі в.о. голови правління компанії Петра Котіна із послом Німеччини в Україні Мартіном Єгером, передає Укрінформ.

"Співробітництво між АТ «НАЕК «Енергоатом» та Міністерством закордонних справ ФРН триває з 2015 року. Зокрема, Німеччина підтримує Україну в модернізації систем фізичного захисту наших атомних електростанцій і поставила відповідне обладнання на Рівненську та Південноукраїнську АЕС сумарно на 14,6 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі із німецьким дипломатом Котін ознайомив його із перебігом корпоратизації Енергоатома, роботою компанії під час війни та із планами будівництва нових атомних енергоблоків.

Сторони також обговорили ситуацію на тимчасово окупованій росіянами Запорізькій АЕС.

Посол Німеччини в Україні зазначив, що його країна зацікавлена у продовженні співпраці з нашою державою у наявних проєктах і відкрита до розширення партнерства. Він також запевнив, що Німеччина пильно слідкуватиме за ситуацією довкола ЗАЕС.
 

Ще на цю тему