Податківці Латвії відкрили понад 250 справ щодо порушення антиросійських санкцій

12:20 26.01.2024

Служба державних доходів Латвії (VID) з моменту запровадження санкцій проти Росії та Білорусі розпочала понад 250 кримінальних процесів за їх порушення.

Про це заявив заступник гендиректора VID з митних питань Раймондс Зукулс, передає Укрінформ із посиланням на Delfi.

За словами Зукулса, в Росію та Білорусь переважно намагаються завезти різні електротовари, електрообладнання, мережеве обладнання, автозапчастини, предмети розкоші. Натомість вивозять із Росії та РБ вироби з деревини, пальне, корми та вироби з металу.

У випадку, наприклад, з фанерою санкції намагаються обійти, змінивши країну походження товару, або змінюють код товару. У разі переміщення предметів розкоші - змінюють їхню вартість.

Зукулс зазначив, що нікуди не зникла і класична контрабанда, хоча з початку війни і спостерігається зниження, що пов'язане із посиленим захистом зовнішнього кордону ЄС.

Торік латвійська митниця вилучила 7,6 мільйона контрабандних сигарет. Переважно їх виявляють у залізничному транспорті на кордоні з Білоруссю.

Нагадаємо, президент Латвії Едгарс Рінкевичс виступив за заборону імпорту російського зерна, а також назвав великою проблемою те, що треті країни дають Росії можливість оминути санкції.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему