У Нідерландах заарештували трьох осіб через порушення експортних санкцій проти РФ – Reuters

15:40 24.01.2024

Служба боротьби зі злочинністю Нідерландів заарештувала трьох осіб, підозрюваних у незаконному експорті технологічного та лабораторного обладнання, яке могло використовуватися у військових цілях в Росії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Reuters.

Як зазначається, двоє чоловіків віком 56 та 57 років, а також 54-річна жінка були заарештовані за ймовірну причетність до міжнародної контрабанди.

Влада країни заявила, що компанія, до якої можуть бути причетні затримані, в Європі купувала обладнання, яке потім транспортувала до Росії через країни Східної Європи.

Такий експорт є незаконним, оскільки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну ЄС запровадив санкції проти РФ, наголошує агентство.

До затримання долучилися представники влади Німеччини, Латвії, Литви, Канади, а також Євроюст та Європол.

"Під час спільної операції було заарештовано трьох підозрюваних і проведено обшуки в 14 місцях у зв'язку з розслідуванням незаконного вивезення технологічного та лабораторного обладнання, яке могло бути використане у військових цілях", - зазначили в агентстві ЄС з питань співробітництва у сфері кримінальної юстиції.

У Євроюсті додали, що розслідування розпочала влада Нідерландів наприкінці 2023 року, викрито мережу підприємств, які використовувалися для обходу заборони на експорт до Росії.
 

Ще на цю тему