Британські тральщики зіштовхнулися у Перській затоці / Відео

13:30 20.01.2024

Біля Бахрейну зіштовхнулися два кораблі Королівського флоту Великої Британії. Інформації про постраждалих не надходило.

У Перській затоці зіштовхнулися два мінних тральщики Великої Британії — HMS Chiddingfold та HMS Bangor. Про це повідомляє UK Defence Journal, пише usm.media.

Наразі інформації про постраждалих внаслідок зіткнення немає. Очікується, що Королівський військово-морський флот надасть подробиці про інцидент і стан кораблів та персоналу, задіяного в аварії.

«Нам відомо про інцидент із двома тральщиками у Бахрейні. У результаті цього інциденту немає постраждалих, і було б недоречно давати подальші коментарі, поки триває розслідування», — прокоментували у Королівському флоті Великої Британії.

Міністерство оборони, ймовірно, проведе комплексне розслідування, щоб зрозуміти причину зіткнення та оцінити серйозність пошкоджень, завданих суднам.

Постраждалі кораблі мають корпуси з армованого склом пластику, аби убезпечитися від морських мін. Їхні гідролокатори здатні виявляти та класифікувати об’єкт розміром з футбольний м’яч на відстані до 1000 метрів. Це дозволяє їм ефективно розчищати морський шлях від мін і забезпечувати прохід більшим суднам.

Ще на цю тему