У Молдові відреагували на заяви Придністров'я про "підготовку бойовиків для терактів"

12:30 13.01.2024

Бюро з реінтеграції Молдови відкинуло як провокацію заяви так званого міністерства державної безпеки невизнаного Придністров’я про буцімто підготовку на молдовській території "спеціальних бойових груп" для вбивств і диверсій.

Такий коментар відомство надало телеканалу TV8, повідомляє "Європейська правда".

Бюро з реінтеграції Молдови заявило, що придністровські "органи влади" поширюють "провокаційну інформацію з пропагандистською метою". Там порадили "користуватися інформацією з офіційних публічних джерел, поширюваною конституційними органами влади".

Міністерство оборони Молдови в окремій заяві також відкинуло твердження Тирасполя. Там заявили, що з літа молдовська армія справді проводить підготовку українських військовослужбовців з виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів, про що було поінформовано громадськість.

"Зазначимо, що навчання відбуваються в контексті співпраці з сусідньою державою Україна в гуманітарній сфері з метою захисту цивільного населення від вибухонебезпечних предметів, надання підтримки в підготовці українського персоналу з гуманітарного розмінування", – розповіли представники Міноборони Молдови в коментарі TV8.

Як повідомлялось, у невизнаному Придністров’ї заявили про нібито підготовку в Молдові "спеціальних бойових груп" для вбивств і диверсій на придністровській території. Жодних доказів чи хоча б якихось підтверджень своїм заявам невизнана держава не навела.

Придністров’я, на території якого понад 30 років незаконно перебувають російські військові в порушення суверенітету Молдови, є джерелом регіональної напруженості.

У 2022 році тамтешня "влада" так само сповіщала про серію вибухів на об’єктах, що породило спекуляції про можливу підготовку до вторгнення сил РФ із придністровської території.

Ще на цю тему