ООН проситиме у донорів ще $3 мільярди на гуманітарну допомогу для України

09:00 12.01.2024

Агентства Організації Об’єднаних Націй наступного тижня попросять у донорів $3,1 мільярда для фінансування допомоги Україні цього року.

Про це повідомила очільниця Відділу операцій та адвокації Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) Едем Восорну, передає Бізнес.Цензор з посиланням на Reuters.

"Оскільки війна в Україні не припиняється, що призводить до високого рівня гуманітарних потреб, фінансова підтримка має бути постійною... У 2024 році ми закликаємо всіх донорів знову активізуватись і допомогти народу України", – зауважила представниця ООН.

Вона додала, що план реагування ООН на 2024 рік, який буде представлено OCHA наступного понеділка разом з Агентством ООН у справах біженців, має на меті зібрати $3,1 мільярда для надання допомоги 8,5 мільйонам людей в Україні.

Як повідомлялося, за оцінками ООН, понад 14,6 мільйонів людей або 40% населення України цього року потребуватимуть гуманітарної допомоги через повномасштабне вторгнення Росії. Конфлікт також змусив близько 6,3 мільйона людей виїхати за кордон.

Водночас 4 мільйони людей, у тому числі майже 1 мільйон дітей, залишаються внутрішньо переміщеними особами.
 

Ще на цю тему