Вибух на турецькому танкері в Середземному морі: є жертви

17:20 10.01.2024

8 січня на танкері MT Torc стався вибух, коли той прямував до Італії Середземним морем.

Про це повідомляє Fleetmon, пише usm.media.

Внаслідок аварії загинув інженер судна. Наразі триває розслідування щодо інциденту на танкері, що управляється турецькою компанією Besiktas Shipping.

Вибух стався в машинному відділенні танкера. Другий інженер отримав серйозні травми і помер до того, як медики змогли дістатися судна.

Після аварії судно негайно зв’язалося з адміністрацією порту Італії, морською рятувальною службою Анкари та Республіки Туреччина, аби організувати медичну евакуацію. Плани італійської влади відправити медичний гелікоптер скасували, коли стало відомо про смерть інженера.

Невдовзі судно відновило свій шлях до запланованого порту Генуї та, як очікується, прибуде до нього 11 січня.

MT Torc побудований у 2010 році і в основному працює в Середземному та Чорному морях. У звітах зазначено, що торік судно пройшло три перевірки на верфі Selah, включаючи розширену інспекцію в грудні. Під час цих перевірок не виявили жодних проблем або недоліків.

Оператор судна висловив співчуття з приводу загибелі члена екіпажу та оголосив про плани подальшого розслідування інциденту. Після завершення розслідування італійської влади також залучать міжнародну експертну організацію для аналізу та встановлення причини вибуху.
 

Ще на цю тему