ООН цього року планує залучити $3 мільярди на гуманітарну підтримку України

16:00 10.01.2024

Місія ООН отримала 3 млрд доларів для гуманітарного реагування в Україні в 2023 році та звернеться по такий самий рівень фінансування в 2024 році.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив речник Управління ООН з координації гуманітарних справ Савіано Абреу, повідомляє Цензор.НЕТ.

"В Україні рівень допомоги пішов на спад, але не можна сказати, що підтримки було недостатньо. На початку 2023 року ми потребували 3,9 млрд дол. США. Зараз ми отримали близько 3 млрд фінансування (інтерв’ю записувалося наприкінці грудня. - Ред.), з них 2,5 млрд були надані в рамках звернення гуманітарних організацій по фінансову підтримку, спільного з організаціями в Україні - агенціями ООН, неурядовими, місцевими та міжнародними організаціями", - сказав він.

Абреу наголосив, що вказані обсяги фінансування його вражають, враховуючи нестійку ситуацію у світі, численні кризи та появу конкуренції за фінансування.

"Зрештою, підтримка України - на чудовому рівні. Ми можемо сказати, що обсяги фінансування допомоги людям, які страждають від жахів цієї війни, відповідають нашим очікуванням", - підсумував речник УКГС ООН, відзначивши, що частина коштів також була розрахована на підтримку людей на окупованих Росією територіях.
 

Ще на цю тему