Японія передає Україні партію великогабаритного енергообладнання

11:20 08.01.2024

Уряд Японії передасть Україні сім високовольтних автотрансформаторів та п’ять газових турбін.

Про це пише Українська правда з посиланням на Міненерго України.

Дослівно: "Зокрема, автотрансформатори були закуплені за кошти ЄБРР, а завдяки зусиллям Японії та Програми розвитку ООН України (UNDP) це великогабаритне енергетичне обладнання буде доставлене в Україну.

Газові турбіни, придбані Японією, Україна отримає за посередництва та значного сприяння UNDP та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA)".

Деталі: У відомстві уточнюють, що про закупівлю та передачу обладнання повідомила міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава під час зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком.

Камікава зазначила, що Японія планує "найближчим часом оголосити про надання ще двох додаткових автотрансформаторів через UNDP для ефективної та безперебійної роботи електромережі".

У Міненерго повідомляють, що надане Японією обладнання дозволить забезпечити безперебійне енергопостачання понад 6 мільйонам українців, зокрема у районах, що постраждали від прицільних російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Окрім газових турбін та автотрансформаторів, Уряд Японії та UNDP вже надали 1200 генераторів і 1000 блоків живлення державним установам і аварійно-рятувальним службам України, а також 500 генераторів та 6 мобільних транспортних засобів електропостачання через JICA.
 

Ще на цю тему