СБУ оголосила підозру соратниці Аксьонова, яка готує кримських дітей до війни з Україною

18:40 04.01.2024

Служба безпеки України заочно оголосила підозру так званій заступниці очільника окупаційного «комітету молодіжної політики Криму» Ані Григорян, яка займається масовим нав’язуванням кремлівської пропаганди серед юного покоління.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що свою «посаду» фігурантка отримала завдяки особистій протекції гауляйтера Сергія Аксьонова в листопаді 2022 року.

У складі загарбницького псевдоуряду Григорян публічно закликає кримських школярів готуватися до війни проти України та вступати до російських військових училищ. Із відповідними закликами вона виступала, зокрема, перед сотнею учнів у Форосі на шкільних зборах восени 2023 року.

Підозрювана очолює також створений загарбниками на території Кримського півострова так званий центр військово-патріотичного виховання «Авангард», де російські інструктори вчать учнів 9-11 класів тактиці ведення бою і проводять з дітьми вогневу підготовку із застосуванням різних зразків стрілецької зброї.

Крім того, школярів «обробляють» там ідеологічно, щоб сформувати у них вороже ставлення до України та підготувати до участі у бойових діях проти Сил оборони.

Щоб примусово залучити дітей до «Авангарду», Григорян дає прямі вказівки директорам шкіл та проводить відповідну роботу з батьками.

СБУ зібрала на фігурантку доказову базу.

Жінці інкримінується колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних «органах влади», створених на тимчасово окупованій території, зокрема в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Тривають комплексні заходи для притягнення колаборантки до відповідальності за злочини проти України.

 

Ще на цю тему