Близько 3 тисяч вантажівок стоять у чергах через блокаду польсько-українського кордону

17:20 02.01.2024

На кордоні України та Польщі через польські протести перед пунктами пропуску в чергах стоять близько трьох тисяч вантажівок.

Зокрема, перекритий рух біля пунктів пропуску "Рава-Руська - Гребенне", "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ", повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише Укрінформ.

"За інформацією польських прикордонників, станом на ранок, 1620 вантажівок стоять у чергах на цих трьох напрямках в бік України, найбільше - навпроти пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська", – повідомив Демченко.

Також він нагадав, що 24 грудня був розблокований рух на напрямку пункту пропуску "Шегині - Медика", але черги залишаються – очікують на перетин кордону 1200 вантажівок.

Також читайте: Лубінець просить Держприкордонслужбу пояснити, на яких підставах посилено контроль за виїздом багатодітних та чоловіків з інвалідністю за кордон

На інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокується. Однак через дії на території Польщі водії та перевізники шукають альтернативні маршрути, що призводить до збільшення руху вантажівок за іншими напрямками, і як результат - до збільшення черг.
 

Ще на цю тему