У Тбілісі на протестах проти «закону про іноагентів» затримали колишнього міністра з євроінтеграції – ЗМІ

11:40 29.04.2024

У Тбілісі під час масштабних акцій протесту проти закону про прозорість іноземного впливу, відомого також як «закон про іноагентів», або «російський закон», затримали колишнього держміністра Грузії з євроінтеграції Алексі Петріашвілі.

Про це повідомляє Эхо Кавказа в понеділок, 29 квітня, пише НВ.

Зазначається, що кадри затримання ексміністра показало грузинське телебачення. У МВС заявили, що Петріашвілі затримали за статтями 166 і 173 адміністративного кодексу (дрібне хуліганство і непокора поліції).

Напередодні ситуація біля парламенту Грузії загострилася, коли учасники акції спробували знести штучні огорожі. Демонстранти хотіли пройти до сцени, яку встановили до мітингу правлячої партії Грузинська мрія, запланованого на 29 квітня.

У МВС країни заявили, що протести набули насильницького характеру. До парламенту підтягнули спецпідрозділи та додаткові сили поліції.

Очікується, що скандальний «закон про іноагентів» почнуть обговорювати в парламенті 29 квітня. Коли документ винесуть на голосування у другому читанні, поки невідомо.

З 9 квітня в Грузії спалахнула хвиля масових протестів після того, як лідер парламентської більшості Грузинської мрії Мамука Мдінарадзе заявив, що його партія вдруге внесе до парламенту законопроєкт про «іноземних агентів». 16 квітня у Тбілісі силовики почали розганяти демонстрантів.
 

Ще на цю тему