У Болгарії продовжено до кінця квітня 2024 року термін дії програми підтримки українських біженців 

09:20 29.12.2023

Уряд Болгарії продовжив термін дії програми гуманітарної допомоги українським біженцям, вони зможуть користуватися державною підтримкою на чинних умовах до 30 квітня 2024 року.

Схема гуманітарної допомоги передбачає державні виплати місцям розміщення біженців із України. Це означає, що українці й надалі зможуть отримати безкоштовне житло, повідомляє Цензор.НЕТ.

Як зазначається, програму допомоги кілька разів змінювали та розширювали, і згідно з останнім рішенням уряду, вона мала закінчитися 31 грудня 2023 року.

Згідно з даними на урядовому порталі, у Болгарії залишаються 52 125 українців із тимчасовим захистом, хоча за весь час статус отримали 171 571 людей. За державною схемою проживають 6919 біженців.

Водночас завершується розробка нової програми, у якій визначать заходи у пріоритетних сферах, які забезпечать можливість життя та реалізації біженців із відповідними правами та обов'язками. Зазначається, що буде створена чітка і прозора система для переміщених осіб, яка дасть можливість для більш ефективної роботи адміністрацій.
 

Ще на цю тему