Президентка Молдови хоче у 2024 році провести референдум щодо євроінтеграції

08:20 25.12.2023

Глава Республіки Молдова Мая Санду оголосила, що балотуватиметься на новий президентський термін на виборах 2024 року і доручила парламенту організувати референдум щодо євроінтеграції країни.

Про це повідомляє Radiomoldova.md, пише ZN.UA.

"Дорогі громадяни, кілька років тому ми разом почали шлях перетворення Молдови на кращу країну. За 3 роки мандата нам вдалося зберегти мир удома, зміцнити незалежність країни, ми маємо уряд, близький до народу, і розпочали переговори щодо вступу Молдови до Європейського Союзу", - сказала Санду.

Водночас Санду зазначила, що планує балотуватися на президентських виборах 2024 року, а також доручила парламенту організувати восени цього ж року референдум щодо вектора Республіки Молдова.

"Майбутнє Республіки Молдова – у європейській сім'ї, і необхідно чітко сказати – всій країні – який шлях ми обираємо для Молдови. Прошу парламент ініціювати організацію референдуму наступної осені, на якому голос громадян буде вирішальним. Я зобов'язалася зробити все, що в моїх силах, для завершення місії європейської інтеграції. Я заручилася підтримкою країн-членів для цього курсу, і мені потрібна ваша підтримка", - сказала вона.
 

Ще на цю тему