У Туреччині не виключають нормалізації відносин із Вірменією

14:00 15.12.2023

У Туреччині не виключають нормалізації відносин із Вірменією з огляду на позитивний “імпульс” між Азербайджаном та Вірменією, та вважають, що нині країни як ніколи близькі до регіональної стабільності та миру.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан сказав у Баку на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Азербайджану Джейхуном Байрамовим, повідомляє Укрінформ.

“Ми завжди говоримо, що імпульс, який буде досягнутий у процесі між Азербайджаном та Вірменією, матиме позитивний вплив на наш процес нормалізації відносин між Туреччиною та Вірменією. Ми як ніколи близькі до регіональної стабільності та миру. Ми будемо продовжувати тісну співпрацю з братнім Азербайджаном, щоб якнайкраще використати цю можливість”, - сказав Хакан Фідан.

Турецький міністр наголосив, що Південний Кавказ, де панують мир і спокій, є спільним інтересом, тому всі сторони повинні прагнути до створення клімату миру та нормалізації.

Хакан Фідан також відзначив ефективну енергетичну співпрацю Туреччини з Азербайджаном.

“Ми повинні розглядати можливості та ризики в енергетичній сфері за допомогою цілісної стратегії, заснованої на наших спільних інтересах. Розширення потужності TANAP і транспортування каспійського природного газу до Туреччини та Європи є одним із важливих елементів цієї стратегії. Ми додали новий вимір до нашої енергетичної співпраці з проєктом газопроводу Ігдир-Нахічевань”, - сказав турецький міністр.
 

Ще на цю тему