Хусити випустили ракету по контейнеровозу Maersk

13:00 15.12.2023

У Червоному морі єменські хусити випустили ракету по контейнеровозу данської судноплавної компанії Maersk.

У четвер, 14 грудня, єменські хусити заявили, що нібито вразили за допомогою безпілотника контейнеровоз Maersk, який прямував до Ізраїля, повідомляє usm.media з посиланням на Reuters.

Хусити не надали жодних доказів. Натомість компанія Maersk заявила, що терористи випустили ракету по контейнеровозу Maersk Gibraltar на його шляху до Саудівської Аравії. Зараз екіпаж та судно перебувають у безпеці.

«У судно не влучили», — сказав Reuters представник Maersk у заяві, надісланій електронною поштою після заяви хуситів.

Інцидент стався поблизу протоки Бад-аль-Мандаб, що сполучає Червоне море та Аденську затоку, де днями хусити здійснили ракетний удар по норвезькому танкеру-хімовозу.

«Нещодавні напади на комерційні судна в протоці Бад-аль-Мандаб викликають надзвичайне занепокоєння. Нинішня ситуація ставить під загрозу життя моряків і є нежиттєздатною для світової торгівлі», — заявили раніше в Maersk.

За словами військового речника хуситів Єхії Сарії, ополченці вразили контейнеровоз Maersk безпілотником після того, як той відмовився реагувати на попередження єменського угруповання.

Представник США на умовах анонімності сказав, що хусити дійсно стріляли по судну Maersk, але промахнулись і не змогли змусити судно зупинитися.
 

Ще на цю тему