Cанду прокоментувала можливе неухвалення самітом ЄС рішення про переговори з Молдовою

12:40 14.12.2023

Президентка Молдови Мая Санду зазначила, що Молдова прагне якнайшвидше почати переговори про вступ до ЄС, але якщо відповідного рішення на саміті не буде – це ніяк не вплине на курс країни. 

Як пише "Європейська правда", її слова наводить Newsmaker.

Увечері 13 грудня Санду прокоментувала можливе негативне рішення саміту, що означатиме, що початок перемовин відкладеться на невизначений термін.

Голова Євроради, Макрон і Шольц збираються на робочий сніданок з Орбаном
"Півтора року тому усі країни-члени ЄС відкрили двері для Молдови і чітко заявили, що вона може стати членом ЄС. Початок переговорів – це технічний крок. Ми хочемо зробити його якомога швидше. Незалежно від того, ухвалять це рішення цього тижня, через місяць чи два – наш курс не зміниться", – заявила президентка Молдови. 

Санду додала, що незалежно від рішення у Кишинева багато "домашньої роботи" для того, щоб реально наблизитися до членства.

"Нам потрібні інституції, які відповідають європейським стандартам. Ми маємо керувати країною за європейським прикладом. Нам потрібно буде підвищити рівень життя наших громадян до рівня життя у ЄС", – зазначила вона. 

Зазначимо, Україну та Молдову розглядають у парі в процесах розширення ЄС, тож негативне рішення щодо України означатиме відмову і для Молдови. 

Ще на цю тему