Країни Балтії та Скандинавії обговорили бойкот Олімпіади-2024

15:20 12.12.2023

Олімпійські комітети країн Балтії та Скандинавії провели у понеділок відеоконференцію, на якій серед іншого обговорювали питання можливості бойкоту Олімпійських ігор у Парижі 2024 року.

Як передає Укрінформ про це повідомляє ERR із посиланням на генерального секретаря Естонського олімпійського комітету Сійма Суклеса.

Він зазначив, що поки жодних рішень з цього питання не прийнято, і багато залежатиме від позиції Києва. Своєю чергою, в Україні заявили, що вважають рішення Міжнародного олімпійського комітету про обмежену участь російських спортсменів в Олімпійських іграх дуже поганим. Проте рішення про бойкот поки що не ухвалено.


За словами Суклеса, Естонія розгляне можливість бойкоту, якщо буде зрозуміло, що це матиме суттєвий вплив, тому що локальне рішення десятка маленьких країн не надсилати своїх спортсменів на Ігри ніяк не вплине на їхнє проведення.


Як повідомлялося, згідно з нещодавнім рішенням МОК, російські та білоруські спортсмени будуть допущені до Олімпіади в індивідуальних видах спорту як нейтральні спортсмени без права використання національної символіки (прапора, герба та гімну). При цьому до Ігор не буде допущено спортсменів, які відкрито підтримали вторгнення Росії в Україну. Ця ж умова поширюватиметься на тренерів та інший допоміжний персонал. Крім того, спортсмени не можуть бути пов'язані з російськими ЗС чи органами держбезпеки.

Таким чином, наразі йдеться про 11 спортсменів: вісьмох росіян та трьох білорусів.

Ще на цю тему