Зеленський сьогодні починає візит до США, зустрінеться з Байденом

12:00 11.12.2023

У понеділок, 11 грудня, президент Володимир Зеленський розпочне робочий візит до США, де зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Про це повідомляє Офіс президента України та Білий дім, пише Українська правда.

Повідомляється, що 11 грудня Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Президент України зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей і переговорів.

Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році".

Разом з тим, сайт Білого дому повідомляє, що Байден запросив Зеленського на зустріч у вівторок, 12 грудня, "щоб підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення Росії".

"У той час як Росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєву важливість подальшої підтримки з боку Сполучених Штатів у цей критичний момент", - йдеться в повідомленні.
 

Ще на цю тему