Міжнародна морська організація відправить до України місію для підтримки вільного судноплавства

09:30 09.12.2023

Міжнародна морська організація (IМО) за підтримки інших агенцій ООН направить місію для виявлення потреб України у реалізації права на вільне судноплавство.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці.

«Таке рішення лягло в основу прийнятої Асамблеєю IМО резолюції «Вплив російського збройного вторгнення в Україну на міжнародне судноплавство». Результати роботи місії будуть сформовані в довготривалий проєкт технічної допомоги Україні», - повідомив Кубраков.

За його словами, це рішення, а також необрання Росії до Ради ІМО на 2023 - 2024 роки, свідчить про захист права міжнародної морської спільноти на вільне судноплавства кожної країни.

Асамблея також схвально відзначила зусилля України з розблокування вільного судноплавства у Чорному морі та створення українського коридору для цивільних суден.

Україна 10 серпня оголосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, що йдуть до/з чорноморських морських портів України. До початку грудня цим коридором перевезено вже майже 7,5 млн тонн вантажів.
 

Ще на цю тему