Прямий рейс німецького танкера з 50 тис тонн дизпалива з Новоросійська до найбільшої в світі американської військово-морської бази Норфолк

12:40 07.12.2023

Моніторингова група "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та BlackSeaNews без жодгого подиву повідомляє, що чудеса в цьому світі не скінчилися, а в нас вже немає ні злості, ні розчарування - тільки саркастичний регіт- розповів Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у Facebook.

Отже, 07.12.2023 о 02:40 танкер AVENCA, ІМО 9410002, привіз 50 тис тонн російських нафтопродуктів прямим рейсом з... звідки б ви думали... з Новоросійська. А головний гумор - куди? - 

А ось сюди -- Військово-морська база Норфолк (англ. Naval Station Norfolk) — головна військово-морська база Військово-морських сил США на східному узбережжі країни, розташована в південно-східній частині бухти Гемптон-Роудс на виході з Чесапікської затоки до Атлантичного океану. 

База забезпечує розташування головних сил Командування сил флоту, колишнього Атлантичного флоту, та об'єднує з'єднання і підрозділи військово-морського флоту, корпуса морської піхоти і військово-морської авіації 2-го, 4-го і 6-го оперативних флотів ВМС США, які мають зони оперативної відповідальності в акваторіях Атлантики, Середземного моря та в Індійському океані. 

Це найбільша військово-морська база у світі й найбільша інсталяція ВМС США, де розміщується 75 бойових кораблів, є 14 пірсів та причалів, а також 134 літаки, 11 авіаційних ангарів.

Військово-морська база Норфолк — основний порт базування чотирьох ударних авіаносних груп та кораблів, що входять до їхнього складу.

А як же ембарго, що діє з 05.02.2023? - ні, не чули.

Танкер вийшов з новоросійська ATD: 2023-11-13 13:38. Належить компанії ... як ви думаєте, звідки? - з Німеччини, країни, що бере участь в ембарго - Ship manager/Commercial manager CHEMIKALIEN SEETRANSPORT GMBH Mattentwiete 1, 20457 Hamburg, Germany.

-Registered owner ORYX SHIPPING COMPANY NV Care of Chemikalien Seetransport GmbH , Mattentwiete 1, 20457 Hamburg, Germany.


Ще на цю тему