У Греції вигадали кризу з клопами, щоб відлякати туристів від оренди квартир

15:40 06.12.2023

Міністерство охорони здоров'я Греції звернулося до поліції з проханням про допомогу проти містифікаторів, які за допомогою вигаданої кризи з клопами намагалися відлякати іноземних туристів від оренди квартир в Афінах.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

У заяві МОЗ країни йдеться про те, що плакати, розклеєні біля багатоквартирних будинків у центрі Афін з фальшивими логотипами міністерства та муніципалітету столиці, "повністю підроблені".

На плакатах, адресованих "шановним відвідувачам" англійською мовою з помилками, стверджувалося, що органи охорони здоров'я наказали місцевим "приватним гостьовим будинкам" провести евакуацію "з метою захисту громадського здоров'я орендарів".

Посилаючись на неіснуюче нашестя клопів, вони погрожували відвідувачам штрафом у розмірі 500 євро за відмову покинути житло та ввічливо бажали їм приємного перебування в Греції.

Греція запровадила штрафи для транснаціональних корпорацій на тлі зростання цін
Міністерство охорони здоров'я заявило, що поінформувало поліцію, щоб вона зробила все необхідне щодо цієї містифікації. Відомство зазначило, що "нікому не дозволено тероризувати і дезінформувати громадськість" з питань громадського здоров'я.

На додаток до кризи вартості життя, в Афінах та інших частинах Греції стикаються з житловими проблемами, що значною мірою спричинені поширенням короткострокової оренди квартир – переважно для іноземних туристів.

Це сприяло різкому зростанню вартості довгострокової оренди житла для греків. Вартість нерухомості також зростає частково через програму "золотих віз", що пропонує статус резидента особам, які інвестують у нерухомість.

Водночас туризм є ключовим рушієм грецької економіки, на який припадає п'ята частина річного обсягу доходів, а 2023 рік, як очікується, стане рекордним за кількістю туристів.