Росія обіцяє Молдові помсту за приєднання до санкцій ЄС

14:00 25.11.2023

Росія погрожує відповісти Молдові через її приєднання до чотирьох пакетів санкцій Європейського Союзу проти Москви.

Про це сказала речниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, повідомляє "Європейська правда".

У традиційному річищі роспропаганди Захарова звинуватила Молдову у "ворожих кроках" та "антиросійській кампанії", спрямованій на "повне руйнування російсько-молдовських відносин".

Речниця російського МЗС також виявила соціологічний хист і заявила, що жителі Молдови "в переважній більшості дружньо ставляться до Росії і зацікавлені в збереженні та розвитку багатопланового двостороннього співробітництва".

"Рішення молдавської сторони не залишиться без відповіді. Про вжиті заходи буде повідомлено додатково", – анонсувала вона.

Минулого тижня міністр закордонних справ і євроінтеграції Молдови Ніку Попеску заявив, що Молдова за останні півтора року приєдналася до чотирьох пакетів санкцій, запроваджених ЄС проти Росії.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Молдова заявляла, що не буде одразу ж приєднуватися до певних обмежувальних заходів, зокрема, санкцій проти РФ. 

Але в березні цього року Попеску оголосив, що Кишинів переоцінить деякі рішення, ухвалені раніше щодо санкцій, і представить нові. Він пообіцяв, що ступінь приєднання країни до санкцій ЄС значно зросте.

Молдова разом з Україною є кандидатом на вступ у ЄС. Євросоюз очікує від своїх майбутніх членів узгодження зовнішньополітичного вектора та, зокрема, дотримання санкційної політики Європейського Союзу.
 

Теми:

Ще на цю тему