Росія прагне дестабілізувати Молдову – президент Австрії

11:40 17.11.2023

Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив, що Росія намагається впливати на Молдову за допомогою дестабілізаційних кампаній, зокрема у сфері енергетики.

Про це австрійський президент заявив під час візиту до Молдови у четвер 16 листопада, передає Укрінформ з посиланням на АРА.

"За словами Ван дер Беллена, Росія намагається впливати на країну за допомогою дестабілізаційних кампаній. Наприклад, Москва намагалася використати постачання газу як масований засіб тиску, але Молдова зуміла це подолати", - йдеться у повідомленні.

Президент Австрії заявив про підтримку прагнення Молдови вступити до ЄС. "Майбутнє Республіки Молдова лежить у великій Європі", - заявив він.

Водночас Ван дер Беллен додав, що "Молдова повинна здійснити необхідні реформи, аби приєднатися до ЄС". За його словами, поки що країна "зробила велику роботу", і тепер справа за Європейською радою, яка має ухвалити рішення про подальші кроки.

Александер Ван дер Беллен прибув до Молдови разом з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар. Вона також запевнила, що її країна підтримує євроінтеграційні амбіції Молдови. "Ми віримо в Європу і верховенство права. саме тому ми також підтримуємо євроінтеграційні амбіції Молдови", - заявила очільниця Словенії.