В окупованому Криму затримали доцента університету

15:40 09.11.2023

В окупованому Криму за проукраїнську позицію силовики затримали Дмитра Толстенка, доцента “КФУ” (Кримський Федеральний університет, незаконно створений створений на базі вкраденого в України Таврійського Національного університету ім. Вернадського).

Про це повідомив 9 листопада Telegram-канал “Крымский СМЕРШ”, адміністратор якого – зрадник Олександр Таліпов – спеціалізується на переслідуванні та цькуванні кримчан з проукраїнською або антивоєнною позицією, пише Центр журналістських розслідувань

Як йдеться в повідомленні, Дмитра Толстенка затримали 8 листопада просто посеред лекції за те, що “розповсюджував екстремістську символіку” українських формувань” та “публікував відео на підтримку ЗСУ, які підписував гаслами “Слава Україні! Героям слава!”.  

Зазначено, що на нього склали два протоколи, покарання має визначити суд. Але і без нього колаборант зі “СМЕРШ” пише, що викладати Толстенко більше не буде. 

Дмитро Павлович Толстенко – кандидат технічних наук, доцент. Працював у Національному інституті виноградарства і вина “Магарач”, де і захистив кандидатську дисертацію. Область його наукових інтересів – хімічні та біологічні процеси при отриманні та обробці виноматеріалів та вин.З 2002 року працював на кафедрі органічної та біологічної хімії ТНУ ім. Вернадського. Нині Толстенко викладає в “Таврійській Академії” – коледжі при “КФУ”.
 

Ще на цю тему