15 років позбавлення волі: в Одесі суд заочно виніс вирок державному зраднику Сальдо

08:40 09.11.2023

Малиновський райсуд Одеси 8 листопада виніс вирок так званому "голові військово-цивільної адміністрації Херсонської області" Володимиру Сальдо. Його визнано винним у державній зраді.

Про це повідомляється на сайті Малиновського районного суду Одеси, пише Цензор.НЕТ.

"Сьогодні, 08 листопада 2023 року суд ухвалив вирок, яким визнав винним Сальдо Володимира Васильовича в минулому голову окупаційної "військово-цивільної адміністрації Херсонської області", нині виконуючого обов'язки "губернатора Херсонської області" (під російською окупацією), обвинуваченого у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 111, ч.5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України (державна зрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників)", - ідеться в повідомленні.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання.

Під час судових дебатів, сторона обвинувачення просила визнати Сальдо винним та призначити відповідне покарання в межах санкцій осудних статей, а саме 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Своєю чергою, захисник Сальдо просив постановити виправдовувальний вирок стосовно обвинуваченого.

Як зазначається, оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права займати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями на підприємствах, установах і організаціях всіх форм власності строком на 15 років.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.
 

Ще на цю тему