Танкери із російською нафтою досі виконують прями рейси з Новоросійська до портів країн ЄС – Андрій Клименко

12:20 07.11.2023

Моніторинговагрупа Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та порталу BlackSeaNews продовжує відстежувати ситуацію з експортом російської нафти Чорним морем.

Що саме відбувається з експортом нафти з чорноморських портів РФ через 11 місяців дії ембарго G7 та ЄС на морський імпорт російської нафти, розповів Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у Facebook.

«Через 11 місяців дії ембарго G7 та ЄС на морський імпорт російської нафти досі маємо випадки прямих (!) рейсів з Новоросійська не тільки на рейдову перевалку, а безпосередньо (!) до портів країн ЄС.

2023-10-25 10:21 грецький танкер SEAVIGOUR (ІМО 9774185) доставив 150 000 тонн російської нафти з термінала "Шесхаріс" (належить "Транснефть/Роснефть") в порту Новоросійськ до порту MILAZZO (Італія, Сицилія).

Танкер належить відомим грецьким компаніям (не якісь там так звані "тіньові" або "одноденки") - Ship manager/Commercial manager THENAMARIS SHIPS MANAGEMENT 16, Athinas Avenue & Vorreou Street, Vouliagmeni, 166 71 Athens, Greece.

Registered owner ACHATES NAVIGATION INC Care of Thenamaris (Ships Management) Inc , 16, Athinas Avenue & Vorreou Street, Vouliagmeni, 166 71 Athens, Greece».

«Тобто системи контролю за дотриманням ембарго в портах немає. Доведеться допомагати нашим друзям та партнерам в країнах ЄС (до речі, хто має контакти в Греції - запрошуємо до поширення)», - додає Андрій Клименко.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Ще на цю тему