«Укрнафта» домовилася про співпрацю з американським American Petroleum Institute

10:00 28.10.2023

Державна видобувна компанія "Укрнафта" підписала меморандум про взаєморозуміння з American Petroleum Institute, що спеціалізується на стандартизації у нафтогазовій промисловості.

Як ідеться в повідомленні компанії, "Укрнафта" отримує доступ до узгоджених світовою галузевою спільнотою стандартів API. Так, API та "Укрнафта" зможуть спільно організовувати заходи зі стандартизації, навчання, сертифікації та безпеки, пише БізнесЦензор.

"Українська нафтогазова галузь має славну історію, потужний досвід та великі перспективи розвитку. Однак, при цьому, ми довгий час були залежні від радянського, російського та білоруського обладнання. Меморандум з API має змінити це остаточно. Підписана угода підтверджує зобов’язання обох сторін посилювати енергетичну незалежність України та її відхід від російських стандартів, обладнання та операцій", – зазначив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

API було створено у 1919 році. З того часу організація розробила понад 800 стандартів для підвищення безпеки експлуатації та навколишнього середовища, ефективності та стійкості.

Зараз API представляє всі сегменти американської нафтової та газової промисловості. Близько 600 членів організації виробляють, переробляють і розподіляють більшу частину енергії в США, а також беруть участь у програмі API Energy Excellence®, яка прискорює прогрес у сфері охорони навколишнього середовища та безпеки шляхом впровадження нових технологій і прозорого звітування.

"Фактично, цей меморандум відкриває нам двері до майбутнього. Ми зможемо обмінюватися інформацією про річні програми, плани розвитку стандартів та передового досвіду, що дасть можливість розуміти, як буде розвиватися світ і що потрібно робити "Укрнафті", щоб бути на одній хвилі з бенчмарками, які рухають прогрес у нафтогазовій галузі", – підкреслив Корецький.

Меморандум про взаєморозуміння з API дозволить "Укрнафті" суттєво підвищити свою ефективність та залучити до розвитку української нафтової промисловості найкращі зразки світових технологій.
 

Ще на цю тему