Громада Києва передала на ЗСУ 6,2 млрд грн

19:40 27.10.2023

З бюджету Києва вже виділено 6,2 млрд грн на допомогу захисникам. На позачерговій сесії Київради 26 жовтня майже 1,5 млрд грн громада столиці спрямувала на потреби ЗСУ.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, інформує Цензор.НЕТ.

"Громада Києва продовжує допомагати українським захисникам. Практично на кожному засіданні Київради ми виділяємо кошти силам безпеки та оборони. Цього року столиця вже передбачила та спрямовує захисникам понад 6,2 мільярди гривень. Із яких 1,2 мільярди виділили додатково на позачерговому засіданні 3 жовтня", - повідомив Кличко.

На сесії Київради 26 жовтня ще майже 1,5 мільярди виділено на потреби захисників. З них 300 мільйонів додано на фінансування програми "Захисник Києва", зазначив мер.

Також, за його словами, столиця залучає від партнерів і передає бійцям ту допомогу, за якою вони звертаються. Зокрема, у відео, яке показав Кличко, зазначено, що Київ вже залучив від партнерів та передав захисникам 169 автомобілів, 60 дронів, 2400 бронежилетів та 2400 аптечок, а також медобладнання, медикаменти, харчі тощо.

З лютого 2022 року Київ спрямував уже понад 4,8 млрд грн на підтримку військових. З них майже 3,5 млрд грн – кошти на озброєння, спорядження, дрони, техніку військовим на передовій. Також 800 млн грн спрямовано на виплату матеріальної допомоги захисникам та їх сім’ям, 500 млн грн – на придбання квартир для захисників і їх сімей, 800 млн грн – на спорудження фортифікаційних споруд.

Також повідомлялося, що близько мільярда гривень, які були виділені на позачерговій сесії Київради, буде спрямовано на потреби Морської піхоти ЗСУ. Про це написав у своєму Телеграм-каналі командир групи аеророзвідки з позивним Мадяр.

Ще на цю тему