Чотири термінали порту «Південний» виділять кошти на додатковий захист Одеси від «Шахедів»

17:20 26.10.2023

Розташовані у порту "Південний" термінали "ТІС-Зерно", "ТІС-Міндобрива", "ТІС-вугілля" та ДП "Ворлд ТІС-Південний" виділять $400 тисяч на створення додаткових пересувних груп протиповітряної оборони для захисту Одеси та її мешканців від атак "Шахедів".

Як повідомили виданню Regionews у пресслужбі терміналу "ТІС-Зерно", половину цієї суми – $200 тис. на придбання додаткового ППО виділить угорський власник групи "ТІС" Олексій Федоричев, пише Бізнес.Цензор.

Яке обладнання для пересувних груп протиповітряної оборони планують закупити за ці кошти не повідомляється з міркувань безпеки.

"Безпека та захист українців – найважливіше питання сьогодення. Керівництво країни, український уряд та Збройні сили України роблять від себе все можливе, щоб забезпечити цей захист. Однак й бізнес не має стояти осторонь цих процесів. Тільки спільними зусиллями ми збережемо українську землю та людей", – цитує пресслужба слова Федоричева.

Розподілом коштів та контролем за виконанням цього проєкту буде займатися Благодійний фонд "Фонд Олексія Ставніцера", який вже почав отримувати перші транші благодійних внесків.

"Закуплене обладнання буде передано підрозділам ЗСУ, від яких вже надійшли відповідні запити на фонд. Нові пересувні групи будуть захищати місто в цілому", – повідомили у фонді.

"ТІС-Зерно" – український морський термінал з перевалки зернових вантажів. Заснований ТОВ "ТІС-Зерно" у 1999 році. Власник 100% акцій терміналу – угорський бізнесмен Олексій Федоричев.

Термінал розташований в акваторії порту "Південний", на північний схід від Одеси. Займає земельну ділянку площею 14 га. Перевалка вантажів здійснюється через модернізований причал № 16 (довжина – 279 м, глибина біля межі – 14 м).

Потужність перевалки вантажів – 7 млн тонн на рік. Потужність одночасного зберігання складів – 460 тис. тонн. Потужність підлогового складу зерна – 120 тис. тон (найбільший у Європі).
 

Ще на цю тему