Російські загарбники почали «перереєстрацію» Скадовського порту

15:00 25.10.2023

У морському порту окупованого російськими військами Скадовська розпочався процес «перереєстрації» документації за російським законодавством.

Як повідомляе видання« Порти Украіни» про це заявив призначений загарбниками так званий директор державного унітарного підприємства «Херсонський морський торговельний порт» Андрій Харитонов, повідомляють російські медіа.

За словами Харитонова, наразі у порту працюють близько 150 осіб. Набір «іде активно», але лише тих фахівців, які потрібні окупантам на цей час.

На початку травня 2022 року Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття морських портів Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ та Херсон, які розташовано на окупованих Росією територіях Запорізької, Донецької та Херсонської областей, до відновлення над ними контролю.

У жовтні 2022 року СБУ оголосила про підозру призначеному російськими загарбниками «директору» Херсонського порту, колишньому заступнику начальника Херсонської технічної дільниці водних шляхів ДП «Укрводшлях» Андрію Харитонову, який сприяв водній переправі ворожих боєприпасів на правий берег Дніпра та брав участь у розграбуванні захоплених підприємств воднотранспортної галузі регіону для передачі викраденого майна на користь Росії.

Ще на цю тему