В болгарському порту Варна введено в експлуатацію новий зерновий термінал

11:00 20.10.2023

В болгарском порту Варна введено в експлуатацію новий зерновий термінал, при цьому першу партію пшениці вже перероблено на новій спеціалізованій системі переробки зерна. 

Інвестиції вартістю 25 млн євро було реалізовано на портовому терміналі "Варна-Захід". Загальні можливості терміналу дозволять паралельно обробляти кілька зерновозів, забезпечуючи загальний експорт через причали понад 35 тис тонн на добу.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію UkrAgroConsult.

В результаті інвестиційного партнерства між двома компаніями "Порт Варна" ЕАД та "Зерновий термінал Варна-Захід" АД, система вже працює і є комплексом технологічних інновацій та інфраструктурних рішень.

В жовтні у портовому терміналі Варна-Захід, за допомогою спеціалізованої установки успішно завершено обробку 180-метрового теплохода FORTUNE, завантаженого 35 тис. тонн пшеницы.

Система переробки, що діє в даний час, дозволяє досягати продуктивності 450 тонн на годину або близько 10 000 тонн на добу на одну робочу точку, і це перший крок у розширенні перевалки зерна в порту.

Постачання та введення в експлуатацію нового складного технологічного обладнання планується завершити протягом 12 місяців, що дозволить збільшити темпи навантаження спеціалізованих об’єктів удвічі, при цьому швидкість навантаження судна досягне понад 20 тисяч тонн на добу.

Загальні можливості терміналу дозволять паралельно спеціалізовано обробляти кілька зерновозів, забезпечуючи загальний експорт через причали понад 35 тисяч тонн на добу. Побудована потужність зерносховища на сьогоднішній день складає 100 тисяч тонн.

Завершення інвестиційних процесів також гарантуватиме повне завантаження потужностей складської та портової інфраструктури, що дозволить переробляти понад 2 млн тонн зерна на рік лише через термінал.
 

Ще на цю тему