Суд рф постановив заарештувати активи філіалу швейцарського Credit Suisse на 21 млн дол

20:20 19.10.2023

Російський апеляційний суд запровадив тимчасові заходи проти філіалу швейцарського банку в рф Credit Suisse і постановив арештувати $20,9 млн.

Про це свідчать судові документи, опубліковані в четвер, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що 16 жовтня російський кредитор "Газенергобанк", що базується в калузі, виграв апеляцію на попереднє рішення московського арбітражного суду, який вирішив не арештовувати активи філіалу швейцарського банку.

Суд постановив заарештувати кошти, еквівалентні 10,1 млн євро ($10,65 млн) і $10,25 млн, що знаходяться на рахунках у банку Credit Suisse в москві.

Суд також наклав арешт на майже 100% акцій банків Credit Suisse і Credit Suisse Securities, які базуються в москві. Крім того заборонив швейцарському кредитору відчужувати акції цих компаній, на які не поширюється арешт коштів.

Доповнення

У серпні московський суд заборонив Credit Suisse та його материнському банку UBS відчужувати акції своїх російських дочірніх компаній після запиту банку "Зеніт", який побоюється втрат у разі їх виходу з росії.

Згідно із законами, які рф ухвалила після повномасштабного вторгнення в Україну, іноземні банки, якщо хочуть вийти з рф, повинні отримати дозвіл у президента росії.

Теми:

Ще на цю тему