Підсумки тридцяти днів роботи нового українського зернового коридору (без ООН, Туреччини та РФ) – Андрій Клименко

08:40 16.10.2023

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews продовжує відстежувати роботу нового українського зернового коридора.

15 жовтня 2023 року - тридцятий день роботи українського зернового коридору, який працює без Росії, ООН та Туреччини, повідомляє керівник Моніторингової групи Андрій Клименко у Фейсбуці:

«Вже звичний 30-й день українського зернового коридору, а точніше - "тимчасового морського експортного коридору". І відсутність слова "зерновий", здається невипадковою. І це добре насправді.

Сьогодні 15.10.2023 новини нового українського морського експортного коридору (без ООН, Туреччини і РФ) такі: прибули 3 судна, одне з них танкер, що активно працював під час "зернової ініціативи" - MAVKA, перевозив рослинную олію.

  1. MAVKA, Chemical Tanker, ІМО 9284647, дедвейт 13 602, прапор Panama, судновласник начебто з Panama.
  2. MANASSA QUEEN, балкер (англ. bulker, від bulk — навалювальний вантаж), або навалочник — спеціалізоване судно для перевезення вантажів насипом, зерна, вугілля, руди), ІМО 9152478, дедвейт 23 544, прапор Panama, судновласник - з Румунії.
  3. KYALAMI, балкер, ІМО 9574200, дедвейт 28 202 тонн, прапор Liberia, судновласник - з Греції».

Підсумки тридцяти днів роботи нового українського зернового коридору (без ООН, Туреччини та РФ) такі: «Кількість суден, що прибули за вантажами - 31. Це як в травні-червні 2023, але без якоїсь участі і "понтів" РФ. І - будемо сподіватися, майже впевнені - суден буде більше. Сумарний дедвейт - 1,3 млн тонн. 17 суден з них вже вийшли з вантажами і йдуть або вже прибули за призначенням», - повідомляє Андрій Клименко.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.
 

Ще на цю тему