США запровадили санкції проти двох компаній і суден за порушення стелі цін на російську нафту

20:00 12.10.2023

12 жовтня США запровадили санкції проти кількох компаній, які порушували цінову стелю на російську нафту.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запроваджує санкції щодо двох організацій та ідентифікує як заблоковане майно два судна, що користувалися послугами постачальників послуг коаліції та перевозили російську сиру нафту за ціною, що перевищує узгоджену межу цін", - йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США, повідомляє Цензор.НЕТ.

Зазначається, що це свідчить про прихильність США та їх міжнародних партнерів до відповідального скорочення нафтових прибутків російського уряду та обмеження російської військової машини.

Під санкції потрапили:

  • "СКФ Примор'я" - танкер;
  • Lumber Marine SA - компанія з ОАЕ;
  • YasaGolden Bosphorus - танкер;
  • Ice Pearl Navigation Corp - компанія з Туреччини.

Зазначається, що "СКФ Примор'я" перевозив сиру нафту за ціною, вищою за 75 доларів за барель, з порту в Російській Федерації після набрання чинності обмеження цін на нафту. YasaGolden Bosphorus перевозила сиру нафту за ціною, вищою за 80 доларів за барель після набуття чинності обмеження цін на нафту 

Унаслідок сьогоднішніх дій усе майно та інтереси у власності вищевказаних осіб, які перебувають у Сполучених Штатах або у володінні, чи під контролем громадян США, буде заблоковано.
 

Ще на цю тему