Учаснику «Самооборони Криму» загрожує до 15 років позбавлення волі  – Прокуратура АРК

18:00 10.10.2023

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомила про обвинувачення громадянина України за трьома статтями Кримінального Кодексу України. 

За даними українських правоохоронців, він у 2014 році приєднався до незаконного збройного формування «Самооборона Криму», повідомляє пресслужба відомства, пише Радіо Свобода.

«Разом з іншими учасниками НЗФ він був задіяний у блокуванні адміністративних будівель у місті Судак. Також самооборонці патрулювали вулиці міста, здійснювали незаконні перевірки документів громадян України та обшуки транспортних засобів. Крім того, обвинувачений охороняв громадський порядок під час проведення незаконного референдуму в Криму у 2014 році», – повідомили у Прокуратурі АРК.

У повідомленні прокуратури не називають ім'я та прізвище обвинуваченого, проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Кукштеля Костянтина Олександровича.

Його публічних коментарів у цій справі немає. У разі, якщо його провину буде доведено, йому загрожує до 15 років позбавлення волі за частиною 1 статті 111, ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального Кодексу України у редакції від 2014 року.

17 липня Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя спільно з поліцією Криму і Департаментом контррозвідки СБУ на Одещині затримали та повідомили про підозру учаснику «самооборони Криму» Костянтину Кукштелю.

За результатами обшуків за місцем проживання підозрюваного було виявлено та вилучено речові докази, що підтверджують його протиправну діяльність, у тому числі й медаль від російської влади.
 

Ще на цю тему